Voor Zwitsers en Italianen zijn Polyvalk en G2 oldtimers

Nederland nog steeds superieur in custom built staaljachtbouw

FRIEDRICHSHAFEN (D) – De aanwezigheid op Interboot in Friedrichshafen aan de Bodensee (21-29 september 2013) heeft directeur Albert Hendriks van het bureau voor toerisme Friesland Holland interessante informatie opgeleverd.

Marcello Menegazzi (links) en Nicolò Colnaghi uit Milano (Italië) boden op Interboot 2013 een comfortabele en familievriendelijke “racer” aan. De beroemde jachtontwerper Felci creëerde deze absolute blikvanger. Info: http://www.upwind.it/pagine/tutor23.htm Op de Bodensee worden al een paar sloepen verhuurd, ontdekte Albert Hendriks in het plaatsje Hagnau. Van Wijk uit Leiden stond op Interboot totaal afgezonderd in een hoek met deze “traditional”, midden tussen de snelle jongens.

Marcello Menegazzi (links) en Nicolò Colnaghi uit Milano (Italië) boden op Interboot 2013 een comfortabele en familievriendelijke “racer” aan. De beroemde jachtontwerper Felci creëerde deze absolute blikvanger. Info: http://www.upwind.it/pagine/tutor23.htm

Op de Bodensee worden al een paar sloepen verhuurd, ontdekte Albert Hendriks in het plaatsje Hagnau. Van Wijk uit Leiden stond op Interboot totaal afgezonderd in een hoek met deze “traditional”, midden tussen de snelle jongens.

“Als besturen van Friese gemeenten en de provincie Fryslân jeugd op het water willen, mogen ze wel snel ruimte voor hen maken. Ook watersportbedrijven zullen meer aan de wensen van jonge mensen moeten voldoen, met snellere open zeilboten en catamarans bijvoorbeeld. Op Interboot waren de duikhal en de surfhal in de twee weekenden continu stampvol. Duiken en surfen zijn in. Zeilen doen jonge Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers ook graag, maar dan met het tempo van een raket. De daar gevestigde werven spelen daar goed op in. Nederland, met name Friesland, houdt vast aan traditionele jachtbouw — sloepen, kotterjachten, kruisers en mega jachten — en is daar ook goed in. Serious Yachts uit Zwartsluis, Linssen uit Maasbracht, Argos Jachtbouw (Veldman) en Jetten Yachting uit Sneek en Van Wijk uit Leiden waren de vertegenwoordigers uit Nederland op Interboot. Op het gebied van de bouw van moderne open zeilboten en kajuitzeilboten telt Nederland helemaal niet meer mee. Snelle zeilboten, zoals de door Felci Yacht Design getekende Tutor 23, is een specialisme van werven rond en zelfs in de Alpen geworden. Fransen, Duitsers en Polen zijn de kajuitzeiljachtbouwers. Delphia uit Polen toonde op Interboot ook al een snelle daysailer. Het zou mooi zijn als Friesland zich kon revancheren op het gebied van de snelle zeilerij. Dat helpt bij het verjongen van de watersport en het bieden van toekomst voor de bouwers en verhuurders van traditionele schepen, want eens stapt een zeiler in een motorboot.”

Info: http://www.interboot.de/
De Tutor 23 One Design van Felci is zeer doordacht sportief, snel en toch zeer gebruiksvriendelijk en veilig. De giek is hoog opgesteld en je kunt in de kuip rondom de mast lopen. De Tutor 23 One Design van Felci is zeer doordacht sportief, snel en toch zeer gebruiksvriendelijk en veilig. De giek is hoog opgesteld en je kunt in de kuip rondom de mast lopen.
De Tutor 23 One Design van Felci is zeer doordacht sportief, snel en toch zeer gebruiksvriendelijk en veilig. De giek is hoog opgesteld en je kunt in de kuip rondom de mast lopen. De Tutor 23 One Design van Felci is zeer doordacht sportief, snel en toch zeer gebruiksvriendelijk en veilig. De giek is hoog opgesteld en je kunt in de kuip rondom de mast lopen.

De Tutor 23 One Design van Felci is zeer doordacht sportief, snel en toch zeer gebruiksvriendelijk en veilig. De giek is hoog opgesteld en je kunt in de kuip rondom de mast lopen.

Nog een blikvanger: de door dealer Speedwave gepresenteerde Astom Skiff, een Zwitsers product. Info: http://www.astom-marine.ch/74/ASTOM_Skiff.html  http://www.speedwave.de/index.html Nog een blikvanger: de door dealer Speedwave gepresenteerde Astom Skiff, een Zwitsers product. Info: http://www.astom-marine.ch/74/ASTOM_Skiff.html  http://www.speedwave.de/index.html
Nog een blikvanger: de door dealer Speedwave gepresenteerde Astom Skiff, een Zwitsers product. Info: http://www.astom-marine.ch/74/ASTOM_Skiff.html  http://www.speedwave.de/index.html

Friesland Holland formeert hotelgroep
Wensink en Mercedes promoten Friesland