“Toerist wil het échte Leeuwarden en Friesland proeven. Nep hebben ze thuis wel.”

Friesland Holland legt voor CH 2018 nadruk op authenticiteit

Verhalen over typisch Leeuwarden worden gewaarmerkt met dit stempel.
Verhalen over typisch Leeuwarden worden gewaarmerkt met dit stempel.

LEEUWARDEN (NL) – Het bureau voor toerisme Friesland Holland wil mede vanwege Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018, touroperators en individueel naar Friesland komende toeristen nog meer dan voorheen attenderen op het authentieke Liwwadden (Liwwadders voor Leeuwarden) en Fryslân. Hiervoor schakelt het lokaal en regionaal bekende journalisten in die speciaal voor ‘vreemdelingen’ het authentieke, het echte Leeuwarden en Friesland in beeld brengen.

“Het zijn reportages met veel foto’s, soms columnachtig,” licht directeur Albert Hendriks van Friesland Holland toe. “Andries Veldman van de website en het magazine Liwwadders is de eerste reporter die ons leidt naar het authentieke Leeuwarden, als tegenhanger van de geïmporteerde nep die de overhand dreigt te krijgen in programma’s rond Kulturele Haadstêd. Liefhebbers van cultuur en historie, streekproducten, opmerkelijke verhalen van beroemde en eigenaardige Leeuwarders, lekker eten en drinken, worden door Veldman, bijgestaan door ons, geleid naar de ‘must’-sees’ en ‘must-do’s’. Investeren in het Authentic Leeuwarden 2018 concept, dat tegelijk van start gaat met Authentic Friesland 2018, heeft zin omdat het ook bruikbaar is ná 2018. Veel onderdelen van het officiële CH 2018 programma zijn niet typisch Fries, duur en vluchtig. Om te voorkomen dat de touroperator en toerist wanhopig op zoek gaan naar het typsich Friese, ontwikkelen wij duurzame reisprogramma’s en arrangementen, zoals een Authentic Leeuwarden Tour met een boerenpraam van kaasboerderij De Wartenster in Warten. Onze goed scorende promotionele activiteiten met betrekking tot Friese streekproducten, kookkunst, paarden, koeien en scheepsbouw zijn de aanleiding om het vizier ook op andere Friese thema’s te richten.”
De eerste Authentic Leeuwarden activiteit is een nieuwe route die verschijnt in het veeltalige Leeuwarden 2018 magazine van Friesland Holland dat begin volgend jaar verschijnt.

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief

Verbeter- en promotieclub voor Akkrum en omgeving
Uiterlijk 19 januari folders aanleveren voor Fries...