Snitser Mar: internationale advertentiecampagne, website en toeristenkaart

Friesland Holland test Friese naam voor Sneekermeer in het buitenland!

Snitser Mar: internationale advertentiecampagne, website en toeristenkaart

Snitser Mar: internationale advertentiecampagne, website en toeristenkaart

SNEEK/SNITS (NL) – De discussie over de officiële naam van het Sneekermeer, Snitser Mar, in de Leeuwarder Courant is voor directeur Albert Hendriks van het bureau voor toerisme Friesland Holland de aanleiding om Snitser Mar als handelsnaam van een veelzijdig vakantiegebied te gebruiken. Een nieuwe website www.snitsermar.nl (is nu nog verbonden met www.sneekholland.nl, een zeer gedetailleerde toeristenkaart van de hele regio tussen Sneek, Joure, Terherne en Jirnsum en een advertentiecampagne zijn al in de maak.

“De Snitser Mar is eigenlijk wel een leuke naam voor het Sneekermeer. Een tikkeltje mediterraan. ‘Mar' betekent in het Spaans weliswaar 'zee', maar een kniesoor die daarover valt. Ik denk dat buitenlanders bij het zien van de Snitser Mar-kaart en foto’s zeggen: goh, wat is dat voor mooi gebied. Een nieuwe vakantiebestemming voor fietsers, pleziervaarders en wandelaars!”

Lariekoek
De burgemeester van Súdwest-Fryslân (Sneek), Hayo Apotheker, wil dat het meer voor eeuwig als Sneekermeer op de kaart komt, maar buurman Arie Aalberts van de gemeente De Fryske Marren (Joure), waartoe het meer voor 90% behoort, is het helemaal niet eens met zijn Sneker collega. Volgens de heer Apotheker zou de officiële aardrijkskundige naam Snitser Mar door geen enkele watersporter worden gebruikt, zelfs niet door Friezen.
Hendriks: “Dat is natuurlijk lariekoek, olie op het vuur. Aalberts neemt het nu des te feller op voor de Friestaligen met een pleidooi in de Leeuwarder Courant voor Snitser Mar, al is het een feit dat Sneekermeer in Nederland met grote voorsprong op nummer één staat.”

Herrie
Het ontstane tumult over de verfriesing van de bekendste plas van Nederland vind Hendriks wel interessant. “Snitser Mar is in heel veel talen goed uitspreekbaar en daarom maken we er voor de aardigheid, maar wel bloedserieus, een handelsnaam van mét ondertiteling. Kunnen we het recreatiegebied in het vierkant Sneek-Joure-Terherne-Jirnsum mooi op de markt zetten als vakantiebestemming voor verkoeling zoekende Spanjaarden, Portugezen en Italianen. Steeds meer camperaars uit zuidelijke landen komen 's zomers al deze kant op sinds onze samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (Holland Marketing) in Milaan. Ik ben ook benieuwd hoe Duitstaligen reageren op het merk Snitser Mar.”

Leeuwarder Courant
“Lees vooral de Leeuwarder Courant van vandaag, 6 oktober 2015. Een twee pagina's groot artikel met veel meningen en een schitterende luchtfoto van het Sneekermeer van Ronald Abelskamp van AeroVisio luchtfotografie in Sneek.”

Meer informatie over het Sneekermeer:
www.friesemeren.eu

www.sneekholland.nl


Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl

www.friesemeren.eu

www.goudenfriesewouden.nl

www.ijsselmeer.frl

www.waddenzeeland.nl

www.boatcharterholland.nl

www.frieslandhollandtours.com

Snitser Mar: internationale advertentiecampagne, website en toeristenkaart

Snitser Mar: internationale advertentiecampagne, website en toeristenkaart

Na gloeiend duur Friese Merenfeest wordt de rest v...
Is uw winkel uniek? Meld het ons!