Sneek krijgt authentieke kademuren terug

Lelijke damwandprofielen uit het zicht

SNEEK (NL) – Aannemingsmaatschappij De Waard lapt de Prins Hendrikkade in Sneek op, dit op historisch verantwoorde wijze met hulp van Jan Riemersma’s betonbedrijf EFKO in het nabijgelegen Uitwellingerga.

De herstelwerkzaamheden gebeuren in opdracht van de gemeente Súdwest-Fryslân. De oude kademuren waren gebroken en verzakt — bijna à la Utrecht — en een grote onderhoudsbeurt was dan ook hard nodig. Enige tijd waren niet fraaie stalen damwandprofielschermen in de kade zichtbaar. Begin oktober 2013 is daar een authentiek gemetselde muur voorgezet. Het historische beeld van de kade is daarmee weer in ere hersteld.

Info: www.efkobeton.nl

De Prefab betonelementen zijn gemaakt door Efco Beton uit Uitwellingerga. Bij Betonindustrie EFKO B.V. heeft Jelle’s Bouwbedriuw uit Greonterp het metselwerk aangebracht op de kadeelementen.
De Prefab betonelementen zijn gemaakt door Betonindustrie EFKO uit Uitwellingerga. Bij Betonindustrie EFKO B.V. heeft Jelle’s Bouwbedriuw uit Greonterp het metselwerk aangebracht op de kadeelementen.
Sneek met stand en magazine naar Boot Düsseldorf!
Holland Traditional Sailing naar CMT Stuttgart en ...