Redactie Mototurismo uit Italië test nieuwe motorroute van Friesland Holland

Friesland in binnen- en buitenlandse motorbladen

De reportage over de motortour door Friesland van Willem Laros voor Moto 73.
De drie pagina's tellende reportage over de motortour door Friesland van Willem Laros voor Moto 73. Download hier de .pdf

WOLVEGA (NL) – Op verzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) in Milaan hebben Marnejaeike Bouwmeester en Albert Hendriks van het bureau voor toerisme Friesland Holland een toeristische route voor motorrijders ontwikkeld: Tour du Nord.

De eerste klant voor het prachtige 8-daagse hotelarrangement in vier provincies is het beroemde Italiaanse motorblad Mototurismo. Eerder maakte het Nederlandse motorblad Moto 73 onder leiding van journalist, motorboekenproducent en motorfan Willem Laros al een uitgebreide reportage over toeren door Friesland.

Tour du Nord des Pays-Bas
De Tour du Nord is een speciaal voor buitenlanders uitgestippelde motorroute langs de highlights van Drenthe, Overijssel, Flevoland, Friesland en Groningen. Het 8-daagse hotelarrangement biedt meer variatie in natuur, landschap, historie en cultuur dan welke andere tour ook: bos, heide, oude havensteden, voormalige eilanden in nieuw polderland, 3 x UNESCO werelderfgoed, meren, historische Elfsteden en Hanzesteden, Waddenzee, Waddeneiland Ameland, Nederlands langste museumroute met de kleinste musea, Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018, Nationale Parken (3 x), rijke Friese agrarische en scheepvaartcultuur en ambacht.

Motor welkom!
Gasten overnachten in een motorvriendelijke hotel in het bos (Landgoed De Eese), aan recreatief vaarwater (Lemmer aan het IJsselmeer), in een monumentenrijke havenplaats (Harlingen aan de Waddenzee), in een voormalig klooster of historische herberg in een oude binnenstad (Elfstedenstad en oude havenstad Dokkum), in een dorp op een eiland (oergezellig Nes, Ameland) en in een historische herberg in een rijk plattelandsdorp (koffie-, thee- en klokkenstad Joure).

50 Unieke bezienswaardigheden
Vloeiend kronkelende wegen door bossen en weiden, over dijken en terpen, leiden motorrijders naar maar liefst 50 topattracties en vele terrassen en uitzichtpunten, waarop ze worden geattendeerd in de routebeschrijving. De tocht is binnenkort te boeken bij Friesland Holland Travel, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland.
 
Info motorbladen:
http://www.mototurismo.it/
http://www.moto73.nl/

Info Friesland:
www.frieslandholland.nl

Gemeente Súdwest-Fryslân dringt bij provincie aan ...
Promotie Friesland op volle toeren