Overgenomen Tornado Sailing draait topjaar

Friese IJsselmeerkust en Waddenzee in trek bij zeilers

Abele de Jong heeft een nieuwe werkplek: het directiekantoor van Tornado Sailing aan de Stienplaat in Makkum.
Abele de Jong heeft een nieuwe werkplek: het directiekantoor van Tornado Sailing aan de Stienplaat in Makkum.

MAKKUM (NL) – De 34-jarige botenbouwer Abele de Jong, een neef van de gelijknamige jachtbouwer De Jong van de houtwerf in Joure, heeft in juli 2011 Tornado Sailing in Makkum overgenomen. Hij boert heel goed, zegt hij.

Het charter- en importbedrijf van Cobra en Delphia zeil- en motorjachten was eigendom van Charles Laponder en zijn partner Marjan van Vlijmen. Het duo blijft tot oktober 2012 betrokken bij de zaak. De Jong, die bij meerdere werven ervaring opdeed, wil behalve de verhuur en verkoop van jachten, ook de bemiddelingspoot een boost geven.

Positief
De onderneming is gespecialiseerd in jachten met een ophaalbare kiel voor het wadvaren en kleine motorjachten, de Escape. “De verhuur is dit jaar met 15% gestegen; we zitten ver boven het Friese gemiddelde,” zegt De Jong. “De ligging aan het groot vaarwater, het IJsselmeer, de nabije ligging van de Waddenzee en de eilanden en een grote vloot met schepen waarmee je kunt droogvallen zijn onze unique selling points. Je hoort veel negatieve berichten over de zeilbootverhuur in het Friese binnenland, maar de verhuur van zeegaande jachten, waarmee je trouwens ook nog op de Friese meren kunt komen, draait als een tierelier.”

Tornado Sailing in Makkum. Door Tornado Sailing geïmporteerde Delphia Escape motorjachten zijn te huur bij twee Friese jachtverhuurders: De Hoek Watersport in Dijken-Langweer (foto) en bij Van der Veer Yachting in Heeg.

Tornado Sailing in Makkum.

Door Tornado Sailing geïmporteerde Delphia Escape motorjachten zijn te huur bij twee Friese jachtverhuurders: De Hoek Watersport in Dijken-Langweer (foto) en bij Van der Veer Yachting in Heeg.

 

Info: www.tornadosailing.nl
Motor- en zeiljachten huren:
www.boatcharterholland.nl

www.hollandboatcharter.nl


Foto 1:

Foto 2: Tornado Sailing in Makkum.

Foto 3: Door Tornado Sailing geïmporteerde Delphia Escape motorjachten zijn te huur bij twee Friese jachtverhuurders: De Hoek Watersport in Dijken-Langweer (foto) en bij Van der Veer Yachting in Heeg.

Sloepenmarkt van Terherne naar grote hallen met ha...
Friesland Holland trekt met promosloep door Duitsl...