Organisaties en ambassades vragen massaal naar veeltalige toeristenkaarten van Friesland Holland

Nieuwe toeristenkaart van Fryslân grote hit

WOLVEGA (NL) – It Fryske Boun om Utens, de Nederlandse Kampeerautoclub (NKC), oldtimer- en cabrioclubs, VVV’s en TIP’s in Friesland, recreatiebedrijven in de grensstreken met Overijssel en Flevoland, het Duitse Friesland, buitenlandse journalisten. Ze willen allemaal de nieuwe grote viertalige toeristenkaart Friesland Attractions & Routes en bijbehorende magazines.

Hét succesnummer onder de toeristenkaarten: Friesland Attractions & Routes. De nieuwste versie verscheen begin juli. Hét succesnummer onder de toeristenkaarten: Friesland Attractions & Routes. De nieuwste versie verscheen begin juli.
Hét succesnummer onder de toeristenkaarten: Friesland Attractions & Routes. De nieuwste versie verscheen begin juli.

Uitgever is het bureau voor toerisme Friesland Holland, klaarblijkelijk de enige Nederlandse marketingorganisatie die continu informatiemateriaal actualiseert en internationaal distribueert.
Friesland Holland-directeur Albert Hendriks: “Onze gidsen en kaarten zijn vier tot zelfs achttalig. Nieuw is dat ambassades en consulaten onze magazines en kaarten aanvragen voor speciale Holland-dagen, zoals de Nederlandse ambassade in Luxemburg binnenkort organiseert. Natuurlijk zijn we heel actief op het internet. Ik denk dat we de enige zijn die informatie op papier nog belangrijk vindt. De afname van gidsen en kaarten stijgt ieder jaar omdat geen toeristenbureau direct veeltalig materiaal beschikbaar heeft. We adverteren ook continu in dagbladen. Met ouderwetse marketing — papier, beurzen en shows — halen we net zoveel binnen als met internet en social media. Geen medium is hét medium.”

Dom
Hendriks ergert zich aan bepaalde chique hotelbedrijven die geen gidsen en toeristenkaarten willen verspreiden omdat de concurrent er in staat.
Hendriks: “Hoe chiquer het hotel, hoe dommer het management. Hun gasten vinden de gewenste informatie uiteindelijk toch om de hoek. De sterrententen janken over te lage omzetten, het wegblijven van goedbetalende zakelijke en toeristische gasten. Ze gaan liever naar de bliksem, dan zich aan te passen en te scoren met het vermaken van hun gasten. Er is zelfs een beroemd hotel dat alleen magazines van ons wil met een geplastificeerd omslag, onze Boat Charter Holland gids met luxe huurjachten. Fietsen zou niks zijn voor hun gasten met een Duitse cabrio.”

Info: www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.boatcharterholland.nl

Zeilschool ’t Garijp ook in handen van Friese zeil...
Proast!