Opening Fries Museum 13 september 2013

Entreehal en café altijd gratis toegankelijk

Het nieuwe Fries Museum.
Het nieuwe Fries Museum.

LEEUWARDEN (NL) – De opening van het Fries Museum in Leeuwarden vindt plaats op vrijdag 13 september 2013. Het gloednieuwe museum op het Wilhelminaplein is straks geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Op dit moment is de opbouw en inrichting van de tentoonstellingen in volle gang. Er wordt in de museumzalen hard gewerkt aan vier grote exposities.
 
Vier tentoonstellingen
‘Ferhaal fan Fryslân’ is de verrassende kennismaking met Friesland en de Friezen. Een must-see voor Friezen, toeristen en iedereen met een Friese achteroom: ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum. ‘Oud Geld’ gaat over schoonheid en macht in de Gouden Eeuw. Je maakt kennis met de Friese Quote 500 van de 17de eeuw, met een introductie van Jort Kelder. ‘Horizonnen’ toont moderne en hedendaagse kunst in een veranderend Friesland. Een bezoek aan het Fries Verzetsmuseum is een ontmoeting met de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945.
 
Midden in de samenleving
Het nieuwe Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas en de BankGiro Loterij.
De directie: “Op de nieuwe locatie staat het Fries Museum midden in de samenleving. Het publiek staat centraal en wordt actief betrokken. Naast kijken,  beleven en leren is het een plek om elkaar te ontmoeten en van alles te ondernemen. Kinderen zijn belangrijk; een bezoek aan het Fries Museum zorgt ervoor dat zij zichzelf en de wereld om hen heen met andere ogen bekijken.”

Gedurende openingstijden van het museum is de entreehal gratis toegankelijk. Bezoekers op het plein en van de markt kunnen door het museum naar de parkeergarage lopen. Het nieuwe café Thús is al open en vanaf 11.00 uur vrij toegankelijk. Het Fries Museum heeft ook gezelschap van Slieker Film, dat in maart is opengegaan en in drie zalen films programmeert.

Info: http://www.friesmuseum.nl/

Wetterskip Fryslân probeert forse oeververhoging t...
Friesland Holland mag toch infocenter op Eelde ope...