Le Boat investeert 15 miljoen in charterjachten van Delphia

Nieuw type Europese huurboot komt ook naar Friesland

MAKKUM (NL) - Le Boat, aanbieder van vaarvakanties en onderdeel van de Duitse TUI Group, heeft een overeenkomst van vijftien miljoen euro getekend met de in Polen gevestigde botenbouwer Delphia Yachts. De twee bedrijven willen, zo zeggen ze, de kanaalvaartindustrie opschudden met een nieuwe klasse plezierboten, die voor het eerst te zien is op de Europese waterwegen. ‘Nieuw’ betekent waarschijnlijk een Le Boat-versie van de Delphia Escape 1050. Er zijn nog geen artist’s impressions of foto’s van de boot.

Delphia’s zijn in korte tijd populaire huurboten geworden. De Hoek Watersport in Dijken bij Langweer verhuurt 4- tot 6-persoons motorboten van de grote Poolse werf. Tornado Sailing in Makkum verhuurt Delphia zeiljachten en is official dealer van Delphia zeil- en motorjachten.
Delphia’s zijn in korte tijd populaire huurboten geworden. De Hoek Watersport in Dijken bij Langweer verhuurt 4- tot 6-persoons motorboten van de grote Poolse werf. Tornado Sailing in Makkum verhuurt Delphia zeiljachten en is official dealer van Delphia zeil- en motorjachten.

Delphia Yachts wordt in Nederland vertegenwoordigd door Tornado Sailing van Jurre Jan Muurling aan De Stienplaat in Makkum. De nieuwe Delphia’s zullen volgens Le Boat ook naar Friesland komen. Zowel Tornado Sailing in Makkum als De Hoek Watersport in Dijken bij Langweer verhuren Delphia’s, respectievelijk zeiljachten en motorjachten.

Exclusief
De innovatieve plezierboten van Delphia Yachts zijn exclusief voor Le Boat ontworpen en zullen, elk met een grote en een kleine hut, perfect zijn voor koppels en kleine gezinnen. Het zeer ruime interieur, de stuurpositie en het riante zonnedek maken deze boten uniek, zegt Le Boat.
“Er is altijd een grote vraag naar vaarvakanties op binnenwateren”, legt de directeur van Le Boat, Cheryl Brown, uit: “Wij opereren in een uiterst competitieve markt, waarin innovatie en investeringen de sleutel naar succes zijn.”
Brown zegt nu fors in zijn vloot te investeren om te kunnen voldoen aan de steeds toenemende verwachtingen van de klant. “Wij hebben naar onze klanten geluisterd en die willen een hoogwaardige boot met zonnedek, een boot speciaal voor koppels. Dus zijn we aan de slag gegaan en hebben er een voor deze doelgroep ontworpen.”
 
Verhuur en verkoop
De eerste serie van zestien boten wordt in 2016 aan de vloot van Le Boat toegevoegd. Deze zijn in de populairste vaargebieden beschikbaar, waaronder Canal du Midi en Bourgondië in Frankrijk, maar ook in Italië, Nederland, Duitsland en op rivier de Theems in Engeland. Het nieuwe model biedt Le Boat tevens voor verkoop aan via zijn eigendomsprogramma.
 
Brown voegt eraan toe: “Wij hebben gekozen voor een samenwerking met het familiebedrijf Delphia Yachts, omdat zij in de jachtbouw bekend staat om innovatieve ontwerpen en eersteklaskwaliteit. De nieuwe huurboot wordt een echte ‘eyecatcher’!”
 
Delphia
Delphia Yachts staat in de zeilindustrie wereldwijd bekend om haar goede bouwkwaliteit, innovatieve ontwerpen, comfort, duurzaamheid en prestaties. Delphia Yachts heeft twintig jaar ervaring in het bouwen van boten en is een van de grootste jachtwerven in Europa. Prestaties, plezier, luxe en stijl zijn slechts een paar woorden die worden gelinkt aan de naam "Delphia Yachts".
Directeur van Delphia, Piotr Kot:: “Wij zijn er trots op dat Le Boat ons heeft gekozen om mee samen te werken. Voor ons is dit extra bewijs dat Delphia met zijn flexibiliteit, technische innovatie en organisatiestructuur, grote doelen kan bereiken. Wij zijn ervan overtuigd dat ons nieuw ontworpen en speciaal gebouwde model een zeer elegante wordt, vol met slimme functies die de klanten van Le Boat geweldig zullen vinden.”
 
Le boat
Het al meer dan 40 jaar bestaande Le Boat opereert vanuit 39 bases in negen Europese landen, met verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Amerika, Australië en Zuid-Afrika. De lancering van de nieuwe boten vindt dit voorjaar in Canal du Midi plaats. De vloot telt 800 polyester motorboten.

TUI Marine
TUI Group is een vooraanstaande internationale reisorganisatie, die actief is in ongeveer 180 landen wereldwijd en meer dan 30 miljoen klanten in meer dan 25 verschillende markten bedient. Bij het onderdeel Marine is een aantal grote aanbieders van waterrecreatie en pleziervaart ondergebracht, zoals The Moorings, Sunsail en Le Boat.


Zo gaat de nieuwe Le Boat Delphia er waarschijnlijk uitzien:
http://en.delphiayachts.eu/yacht/escape-1050

Informatie over huren en kopen van Delphia Yachts in Nederland:
http://www.boatcharterholland.nl/nieuwsflits/1231-tornado-sailing-makkum-geeft-zeilen-extra-dimensie-met-kielmidzwaard-en-dubbel-roer
http://www.dehoekwatersport.nl/

Informatie over boot huren in Nederland:
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.provinciefriesland.frl
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl

Informatie over Delphia-groep:
www.delphia-group.com

Informatie over boot huren in Europa:
www.leboat.nl

Informatie over reisorganisatie TUI:
www.tuigroup.com

Tornado Sailing in Makkum verhuurt Delphia zeiljachten en is official dealer van Delphia zeil- en motorjachten. Tornado Sailing in Makkum verhuurt Delphia zeiljachten en is official dealer van Delphia zeil- en motorjachten.
Tornado Sailing in Makkum verhuurt Delphia zeiljachten en is official dealer van Delphia zeil- en motorjachten. Tornado Sailing in Makkum verhuurt Delphia zeiljachten en is official dealer van Delphia zeil- en motorjachten.
Tornado Sailing in Makkum verhuurt Delphia zeiljachten en is official dealer van Delphia zeil- en motorjachten.
Discussie over parkeren in de binnenstad van Bolsw...
Gerard Haitsma moet nu ‘Klein Genot’ op de kaart z...