IJsselmeermagazine en -website, advertenties en stands in Düsseldorf, Stuttgart en Hannover

Marketing Friese IJsselmeerkust van Lemmer tot Afsluitdijk

De cover van het veeltalige IJsselmeermagazine.
De cover van het veeltalige IJsselmeermagazine.

WORKUM (NL) – De reclamecampagne voor de Friese IJsselmeerkust krijgt steeds meer gestalte. Een meertalige website is in aanbouw (www.ijsselmeerfriesland.nl), er is een model van de atlasachtige vakantiegids (ook meerdere talen) en er zijn stands gereserveerd op internationale beurzen: Boot Düsseldorf (in twee hallen!), de CMT in Stuttgart (Duitslands grootste vakantiebeurs) en op de enorme onderwijstentoonstelling Didacta in Hannover. Workum wordt extra in de schijnwerpers gezet als ‘Historical Town of the Year 2015’

Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, gaat met de IJsselmeerkust, van Lemmer tot en met de Afsluitdijk, naar meerdere events in Nederland en omringende landen. Watersport, fietsen, streekproducten, cultuur-historie, events en nieuwe routes zijn dé items.
De IJsselmeerplaatsen spelen ook een grote rol in groepsreizen, onder andere voor Chinezen, zoals Holland Highlights (www.frieslandhollandtours.com). Friesland Holland heeft een hondertal domeinnamen vastgelegd, van ijsselmeerfriesland.nl tot lakeyssel.nl

IJsselmeer Marketing

Directeur Albert Hendriks van het Fries bureau voor toerisme: “Het optuigen van IJsselmeer Marketing heeft te maken met de opwaardering van havenplaatsen als Lemmer, het nieuwe zeer internationale bezoekerscentrum van UNESCO-werelderfgoed Woudagemaal, de nieuwe ecosluis van Stavoren, de verdiepte sluis van Workum, de benoeming van Workum tot ‘Historical Town of the year 2015’, de populariteit van ‘Bad Makkum’, de uitbreiding van huurvloten met voor het IJsselmeer geschikte jachten en de komst van ebikes met een zeer groot bereik. Ook de Afsluitdijk speelt een grote rol in onze promotiecampagne.”

IJsselmeer is highlight, ook voor Chinezen

De interesse voor het IJsselmeer wordt met het jaar groter, heeft Hendriks ontdekt. “Dat merk ik op buitenlandse beurzen en in de media, maar er was geen IJsselmeergerichte marketing. Wij pakken dat op, juist nu omdat ondernemers en overheden aan de Friese zijde enorm hebben geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering, van Lemmer tot Makkum. De kustlijn heeft de beste watersportvoorzieningen ter wereld, de mooiste bungalowparken, schitterende fietspaden en een buitengewoon interessante cultuurhistorie met Amsterdamse en buitenlandse invloeden. We betrekken Enkhuizen er ook bij vanwege de goede veerverbinding tussen Stavoren en Enkhuizen met een topattractie als het Zuiderzeemuseum. Daar vind je ook een groot deel van de Friese maritieme geschiedenis.”

Huurjachten

Bijna alle Friese jachtverhuurders, ook die verder in het binnenland gevestigd zijn, bieden IJsselmeer-proof zeil- en motorjachten. Veel Friese bootverhuurders waren er aanvankelijk huiverig voor om huurders toestemming te geven het IJsselmeer te bevaren.
Hendriks: “Alsof je de Golf van Biscaje in vaart. Het IJsselmeer is geen gevaarlijk terrein voor een kundige vrijetijdskapitein, wél voor iemand die geen ervaring heeft op de Friese meren, geen kaarten leest of kan omgaan met moderne nautische apparatuur en navigatie. Met hedendaagse maritieme technologie kan — bij wijze van spreken — een leek een jacht van Lemmer naar Enkhuizen varen.”

Info: www.ijsselmeerfriesland.nl

Elfsteden- en IJsselmeerstad Workum is in 2015 ‘Historical Town of the Year’.
Elfsteden- en IJsselmeerstad Workum is in 2015 ‘Historical Town of the Year’.
Elfsteden- en IJsselmeerstad Workum is in 2015 ‘Historical Town of the Year’.

 

 

Chinese touroperators zeer geïnteresseerd in Fries...
Kollum bij Lauwersmeer: betaalbare topbestemming v...