Holland Motor Boating stimuleert jacht- en sloepverhuur in Friesland

Nieuwe watersportcampagne voor nieuwe markten

De voorkant van het nieuwe magazine Holland Motor Boating.
De voorkant van het nieuwe magazine Holland Motor Boating.

WOLVEGA (NL) – In verband met het bewerken van nieuwe markten — Noord-Italië, Noord-Spanje, Denemarken en Tsjechië — en de meer thematische presentatie van het toeristisch product gaat het bureau voor toerisme Friesland Holland de promotie van het motorbootvaren vanuit Friesland een totaal andere “smoel” geven. 

De website Boat Charter Holland wordt achttalig (NL, DE, UK, FR, IT, ES, DK, CZ) en het viertalige magazine Boat Charter Holland gaat ‘Holland Motor Boating’ heten en wordt ook achttalig. De ondertitel blijft www.boatcharterholland.nl

De website en het nieuwe magazine zijn puur gericht op het per motorjacht of sloep genieten van het unieke vaargebied Friesland, IJsselmeer, Noordwest Overijssel en West Drenthe. In de gids en op de website komen reportages over varen en fietsen, jachtbouw en -verhuur, routes, de highlights, restaurants, hotels en terrassen aan het water, de meest bezienswaardige plaatsen en arrangementen.
“Panklare weektrips met tips, grensoverschrijdend, want ook plaatsen als Giethoorn, Zwartsluis, Meppel en Urk zetten we op de kaart, letterlijk en figuurlijk,” licht directeur Albert Hendriks toe. “Veel beeld, compacte teksten, duidelijke kaarten en overal kaders die de mogelijkheid aangeven om rechtstreeks voordelig een boot te kunnen boeken bij een charterbedrijf. Met name de vaarpakketten zijn bedoeld om kennis van bijvoorbeeld de Italiaanse taal van een jachtverhuurder overbodig te maken.”
Airport shuttle-service vanaf Groningen Airport Eelde is ook een thema in de nieuwe reisgids die internationaal wordt verspreid via beurzen, shows, hotels en shops.

Holland Sailing
Er komt ook een gelijkwaardige opzet van Friesland Holland voor de promotie van het zeilen: Holland Sailing. “De stijl van de nieuwe watersportmagazines vertoont sterke overeenkomsten met het in 2012 door ons gelanceerde magazine ‘Holland Traditional Sailing’ over traditionele zeilvaart, de bouw van rond- en platbodems en populaire havens en vaargebieden. Die titel doet het heel goed op beurzen en in infocenters, mede vanwege de overduidelijke Holland-uitstraling. De handelsnaam ‘Holland’ doet het ver van huis veel beter dan ‘Friesland’ of ‘Fryslân’. De clou is dat Friesland de hoofdrol speelt in een Holland promotiecampagne.”  

Varen én fietsen is één van de vele thema’s in het nieuwe magazine Holland Motor Boating en op de website www.boatcharterholland.nl Varen én fietsen is één van de vele thema’s in het nieuwe magazine Holland Motor Boating en op de website www.boatcharterholland.nl
Varen én fietsen is één van de vele thema’s in het nieuwe magazine Holland Motor Boating en op de website www.boatcharterholland.nl
Waar zijn de leukste terrassen en restaurants aan het water? Holland Motor Boating heeft ze op de kaart gezet. Waar zijn de leukste terrassen en restaurants aan het water? Holland Motor Boating heeft ze op de kaart gezet.

Waar zijn de leukste terrassen en restaurants aan het water? De redactie van Holland Motor Boating heeft ze op de kaart gezet.

Veel aandacht voor de opgewaardeerde turfroute in Friesland (Friese Merenproject) en de turfroutes in Noordwest Overijssel en Drenthe. Veel aandacht voor de opgewaardeerde turfroute in Friesland (Friese Merenproject) en de turfroutes in Noordwest Overijssel en Drenthe.

Veel aandacht voor de opgewaardeerde turfroute in Friesland (Friese Merenproject) en de turfroutes in Noordwest Overijssel en Drenthe.

River cruising in the Netherlands. River cruising in the Netherlands.
River cruising in the Netherlands.
Dit is ook “motor boating”: met een luxe sloep van hotel naar hotel. Dit is ook “motor boating”: met een luxe sloep van hotel naar hotel.

Dit is ook “motor boating”: met een luxe sloep van hotel naar hotel.

Elektrofiets booming business voor fietsenfabrieke...
Yacht Charter Urk vergroot vloot met zeven motorja...