‘Gouden Friese Wouden’ ongekend populair

Nieuwe gids 2014-2015

WOLVEGA (NL) – Het bureau voor toerisme Friesland Holland zet de internationale promotie van de Friese Wouden, van Dokkum tot Wolvega, en de Turfroute voort.

Als het weer en de economie meewerken is het druk op de Friese Turfroute. Steeds meer kruisers hebben volwaardige toerfietsen aan boord om het boomwallenlandschap en het Drents-Friese Wold te verkennen. Bijgaande foto’s tonen de Turfroute door Appelscha. Als het weer en de economie meewerken is het druk op de Friese Turfroute. Steeds meer kruisers hebben volwaardige toerfietsen aan boord om het boomwallenlandschap en het Drents-Friese Wold te verkennen. Bijgaande foto’s tonen de Turfroute door Appelscha.
Als het weer en de economie meewerken is het druk op de Friese Turfroute. Steeds meer kruisers hebben volwaardige toerfietsen aan boord om het boomwallenlandschap en het Drents-Friese Wold te verkennen. Bijgaande foto’s tonen de Turfroute door Appelscha.

Kampeerboerderij Wouda in Appelscha: goedkoop overnachten en vorstelijk fietsen in de groene wereld die Friese Wouden heet.
Kampeerboerderij Wouda in Appelscha: goedkoop overnachten en vorstelijk fietsen in de groene wereld die Friese Wouden heet.


“De achttalige toeristengids Gouden Friese Wouden met gedetailleerde routekaarten is een enorm succes. Er zijn al bijna 50.000 exemplaren in omloop,” zegt directeur Albert Hendriks. “De Friese Wouden vormen met de Friese Meren, de Elfsteden, de Waddenzeekust en Waddeneilanden dé highlights van Friesland. Oost-Friesland was tot vorig jaar weinig in de picture. Door positieve ontwikkelingen rond de Turfroute, de groeiende belangstelling voor ecotoerisme en streekproducten en de niet te stuiten opmars van de e-bike is er een mooie toekomst voor de Friese Wouden weggelegd. De streek kan ook volop meeliften met de status van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Daar zorgen wij voor, onder andere met verdere vernieuwing van ons Friese Wouden magazine en de website.”

 

De hotellerie en gastronomie worden ook steeds beter in de Friese Wouden, zoals hier in Wijnjewoude bij Bakkeveen. Hotel-restaurant De Stripe opende 2 april 2012 haar deuren. De hotellerie en gastronomie worden ook steeds beter in de Friese Wouden, zoals hier in Wijnjewoude bij Bakkeveen. Hotel-restaurant De Stripe opende 2 april 2012 haar deuren.
De hotellerie en gastronomie worden ook steeds beter in de Friese Wouden, zoals hier in Wijnjewoude bij Bakkeveen. Hotel-restaurant De Stripe opende 2 april 2012 haar deuren.


Info: www.oostfriesland.info

Friesland Holland bundelt nu al de overnachtingsmo...
Mogelijk grote sloepenshow in Langweer in combinat...