REACC: Vraag naar bijzondere verhuuraccommodaties neemt toe

 

GORINCHEM (NL) – Vakantiegasten zijn op zoek naar comfort, avontuur en flexibiliteit in accommodaties die bij aankomst al kant-en-klaar staan. Deze luxe vorm van kamperen staat bekend als ‘glamping’.

REACC in Gorinchem, ontstaan uit drie leveranciers uit de recreatiebranche, biedt een range van recreatieve accommodaties met een unieke beleving voor de professionele verhuur op bijvoorbeeld campings, recreatieterreinen en vakantieparken.
Mark Verhoeven van REACC: “Glamping was ooit een goede omschrijving voor luxe kamperen en het heeft een sterke trend ingezet. Helaas is glamping een containerbegrip geworden. Het onderscheid in luxe is naar de achtergrond geraakt. Toch is luxe kamperen nog steeds een ijzersterk product op de verblijfs- en recreatiemarkt. De verkoop van caravans en tenten is afgenomen, maar veel gasten willen nog steeds genieten van het ‘campinggevoel’. Buiten zijn, verblijven op de mooiste plekken van het land met veel gezelligheid en interactie. Mede daardoor én door het wisselende weerbeeld, neemt de vraag naar accommodaties op traditionele campings toe.”

Breed aanbod
Tussen basis kamperen en het meest luxe glamperen zit een brede range mogelijkheden met betrekking tot bouwwijze, inrichting, vast of mobiele, uitstraling etc.
Verhoeven: “REACC heeft door de samenvoeging van een tentenlijn (waaronder De Tipitent en een safaritent), The Pod en De Pipowagen een breed aanbod. Bovendien is REACC altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe accommodaties. Dankzij onze ervaring in de branche kunnen wij een breed inzicht geven in het rendement van de diverse accommodaties. Daarnaast is het belangrijk dat de ondernemer een accommodatie kiest die past bij het bedrijf, de gast, de verblijfsduur en de omgeving. Uitgangspunt daarbij is dat REACC accommodaties biedt voor alle gasten in verschillende seizoenen en omstandigheden. Trekkers stellen andere eisen dan gasten die lang willen verblijven, senioren stellen andere eisen dan ouders met gezinnen. REACC kan in alle wensen voorzien en de ondernemer adviseren.”

Eisen aan accommodaties
REACC accommodaties zijn mobiel, van duurzame materialen gebouwd, gemakkelijk te onderhouden en hebben een lange levensduur, zegt Verhoeven. “Desgewenst kan REACC de accommodaties compleet inrichten, plaatsen en zelfs de financiering ervan voor de recreatieondernemer organiseren. Doordat REACC voor iedere locatie, doelgroep en weersomstandigheden specifieke accommodaties aanbiedt, kunnen ondernemers het seizoen verlengen en zo de hoogst mogelijke opbrengst realiseren. Gesprekken met klanten heeft ons geleerd dat de bezettingsgraad in bijzondere verhuuraccommodaties aanzienlijk hoger is dan bij toeristische plaatsen en standaard chalets. Bovendien is bewezen dat de bezettingsgraad in unieke verhuuraccommodaties nog steeds elk jaar toeneemt.”

Sinds 2010
Verhoeven: “De huidige Reacc accommodaties De Pipowagen, The Pod en De Tipitent hebben hun succes al bewezen. De Pipowagen en The Pod zijn in 2010 succesvol in Nederland geïntroduceerd en verschillende bedrijven in binnen- en buitenland hebben tevreden gasten en halen goede rendementen. De Tipitent spreekt ook een eigen publiek aan en heeft in 2013 zijn introductie en eerste succesvolle seizoen gehad.”

Bron: www.recron.nl
Informatie over glamping-accommodaties voor verhuurdoeleinden: http://reacc.nl/
Info: www.frieslandholland.nl