Friesland Holland met ‘WaddenzeeLand’ naar buitenlandse beurzen

Nieuwe vakantieformule rond UNESCO Werelderfgoed Waddenzee

WOLVEGA (NL) - Onder de naam WaddenzeeLand gaat het bureau voor toerisme Friesland Holland het Friese waddengebied internationaal aan de man brengen als een duurzame vakantiebestemming. Het vizier is met name gericht op de inwoners van grote Europese steden en liefhebbers van UNESCO werelderfgoed, wat de Waddenzee is sinds 2009.

Friesland Holland neemt met een sloep deel aan stads- en havenfeesten in Duitsland. De sloep is altijd een grote aandachttrekker.

De vakantieformule WaddenzeeLand gaat naar beurzen. Hier een impressie van de stand op de Vakantiesalon Vlaanderen in Antwerpen waar het bureau voor toerisme Friesland Holland een grote eilandstand heeft.

Er is een grote toeristenkaart — met routes, bezienswaardigheden en uitkijkpunten — en een viertalig magazine over de kuststrook van Harlingen tot Lauwersoog in de maak. Ze worden voor het eerst gepresenteerd op de Vakantiesalon van Vlaanderen, van 26 tot en met 30 januari 2012 in Vlaanderen. Daarna volgen andere internationale presentaties, onder andere in Duitse winkelcentra en op de vakantiebeurs in Brussel. Er komt ook een website: waddenzeeland.nl en waddensealand.com.

WaddenzeeLand
WaddenzeeLand omvat de Friese Waddenzee, het aangrenzende terpenland met buitendijkse natuurgebieden, Nationaal Park Lauwersmeer en de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog.
“Het gaat om duurzame fiets-, wandel- en bootvakanties die door de toerist als een ware opluchting moeten worden ervaren,” zegt directeur Albert Hendriks. “Eindeloos ver kunnen kijken, ongekende stilte, schone lucht, een schaap op je pad, donkere nachten en een laag verplaatsingstempo. Iemand uit Parijs of de Alpen moet de tijd hebben het onvoorstelbare, het onbekende te verwerken. Wordt hem dat “in-the-middle-of-nowhere-gevoel” teveel, dan hebben we voor hem het bruisende historische decor van de Elfsteden Harlingen, Franeker, Leeuwarden en Dokkum achter de hand.”

Natuurlijk ritme
Hendriks: “Uitgangspunt van een WaddenzeeLand-vakantie is dat je ongestoord jezelf en het ritme van de natuur ontdekt: licht en donker, eb en vloed. Het is ook een kennismaking met de geuren, kleuren en smaken van streekproducten, de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de cultuur van de kust- en eilandbewoners, inclusief hedendaagse kunst en ambachten.”

Arrangementen
Het bureau voor toerisme ontwikkelt een reeks arrangementen voor verschillende interesse-, leeftijds- en validiteitsgroepen. “65-plussers hebben andere voorkeuren qua accommodatie en entertainment dan gezinnen met jonge kinderen of personeelsverenigingen. In het gebied is een rijke schakering aan kleinschalige verblijfsaccommodaties, bezienswaardigheden en entertainment. Rust- en krachtgevende natuur en cultuur vormen de basis,” zo Hendriks.

De vakantieformule WaddenzeeLand gaat naar beurzen. Hier een impressie van de stand op de Vakantiesalon Vlaanderen in Antwerpen waar het bureau voor toerisme Friesland Holland een grote eilandstand heeft. De vakantieformule WaddenzeeLand gaat naar beurzen. Hier een impressie van de stand op de Vakantiesalon Vlaanderen in Antwerpen waar het bureau voor toerisme Friesland Holland een grote eilandstand heeft.

De vakantieformule WaddenzeeLand gaat naar beurzen. Hier een impressie van de stand op de Vakantiesalon Vlaanderen in Antwerpen waar het bureau voor toerisme Friesland Holland een grote eilandstand heeft.

Watersporters stranden op slecht gastheerschap en ...
Natuur en toerisme aan de Waddenzee én filosoferen...