Fries Museum zoekt exploitant museumwinkel

Nieuw museum september 2013 open

Het Fries Museum is op zoek naar een vernieuwende exploitant voor de winkel op de begane grond. Fotografie: Michel Kievits.
Het Fries Museum is op zoek naar een vernieuwende exploitant voor de winkel op de begane grond. Fotografie: Michel Kievits.

LEEUWARDEN (NL) – Het Fries Museum nodigt ondernemers uit om een concept aan te bieden voor de exploitatie van de winkel in het nieuwe Fries Museum op het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

Het gaat om de exploitatie van een publieksruimte op de begane grond van het museum. De volledige briefing van de winkel kan gedownload worden op de website www.friesmuseum.nl Het concept dient uiterlijk 15 april 2013 vóór 12.00 uur via e-mail aangeboden te zijn bij het Fries Museum.

Het nieuwe Fries Museum opent in september 2013 zijn deuren voor het publiek. Een stoer gebouw in het hart van Leeuwarden. In het gebouw zijn ook het Fries Verzetsmuseum (onderdeel van het Fries Museum) en het Filmhuis Leeuwarden gevestigd. Het totale museumgebouw heeft een vloeroppervlak van ruim 8.000 m². Het gebouw, ontworpen door architect Hubert-Jan Henket, is open en transparant en biedt uitzicht op het plein en de stad.

De winkelruimte bevindt zich op de begane grond van het Fries Museum. De begane grond vormt de (openbare) verbinding tussen het plein en het nieuwe winkelcentrum. Daarnaast vindt de bezoeker in deze ruimte de receptie voor het Fries Museum en Slieker Film (voorheen het Filmhuis), een café, een theaterzaal en één van de uitgangen van de parkeergarage. Bezoekers van de parkeergarage gaan door de openbare hal van het museum, langs de winkel, de stad in.

De positionering van de winkel dient te harmoniëren met enerzijds die van het Fries Museum, anderzijds die van Slieker Film en café Thús. Naast een deelassortiment dat aansluit bij de programmering van het Fries Museum en Slieker Film, wordt gedacht aan een cadeauwinkel met typisch Friese producten.

Informatie
Kijk op www.friesmuseum.nl (onder het museum/bezoek/winkel) of neem contact op met Simon Huismans, hoofd Facility Management Fries Museum, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 058 – 255 55 53.

Een derde van personeel Fries Museum op straat!
Kampeerders hebben ook interesse voor varen