Foppe de Haan opent Elfsteden-voetbalgolfbaan

Donderdag 14 juli 2011 om 14.00 uur

OUDEMIRDUM (NL) – Foppe de Haan opent, vlak voor zijn vertrek naar Tuvalu, waar hij begint aan zijn nieuwe baan als bondscoach, de allereerste voetbalgolfbaan van Friesland.
Dat doet hij donderdag 14 juli om 14.00 uur op de Hege Gerzen in Oudemirdum.

Initiatiefnemer en uitbater van dit strand en recreatieterrein, Sjerp Jaarsma, was begin mei 2011 in Zuid-Afrika voor een klein rolletje in de film over de ontvoering van Freddie Heineken. Tussen de opnames door bezocht hij de training en een wedstrijd van Ajax Cape Town, de toenmalige club van zijn provinciegenoot Foppe de Haan. Daar vroeg hij de bekende Friese trainer om de voetbalgolfbaan te openen.

Voetbalgolf is een combinatie van golf, voetbal en midgetgolf. Voetbalgolf is in Nederland in opkomst als groepsuitje voor jong en oud. De voetbalgolfbaan in Oudemirdum bestaat uit 11 holes. Deze zijn vernoemd naar de elf Friese steden. Opgedeeld in kleine groepjes is het de bedoeling dat de voetbal in zo weinig mogelijk trappen in de hole wordt geschoten.

De eerste voetbalgolfbaan van Friesland op het strand van Gaasterland. De eerste voetbalgolfbaan van Friesland op het strand van Gaasterland.

De eerste voetbalgolfbaan van Friesland op het strand van Gaasterland.

 
www.hegegerzen.nl
www.voetbalgolffriesland.nl
www.hollandgroups.nl
www.gaasterlandtouristinformation.nl

PvdA zoekt wethouder met pompeblêd
Groningse werf start introductie innovatieve woonb...