Favoriet bij Italiaanse journalisten: sloepvaren, historie "Frisia" en koeien knuffelen

Italië op Kennis en Innovatiedag in Galamadammen

Topper 1 voor de Italiaanse journalisten: met een vaarbewijsvrije sloep Friesland verkennen. Jan IJben, eventsmanager bij Ottenhome Heeg, stuurde zaterdagmiddag en –avond de sloep door bungalowpark Pharshoeke in Heeg en door Woudsend naar Sloten.
Topper 1 voor de Italiaanse journalisten: met een vaarbewijsvrije sloep Friesland verkennen. Jan IJben, eventsmanager bij Ottenhome Heeg, stuurde zaterdagmiddag en –avond de sloep door bungalowpark Pharshoeke in Heeg en door Woudsend en Sloten.

WOLVEGA (NL) – Friesland Holland Tourist Information & Travel Service heeft het vizier op Noord-Italië gericht. Afgelopen weekend (22 en 23 september 2012) was directeur Albert Hendriks op pad met journalisten uit Milaan en omgeving en deed verrassende ontdekkingen.
Zo spraken de meeste — vrouwelijke — journalisten moeizaam Engels of Frans, misten ze Italiaanstalige informatie in musea (met uitzondering van het Wouda stoomgemaal in Lemmer) en vonden ze drie dingen ontzettend leuk en geschikt voor promotie in Italië: varen met een sloep of een “huisboot”, fietsen langs de Elfsteden (Sloten werd per sloep vanuit Heeg bezocht en Sneek per auto) en koeknuffelen bij Boerderijrecreatie Holtrop in Delfstrahuizen.

Wat de dames ook fascineerde waren de relaxte houding van de Friezen, oude huisjes met bloemrijke tuintjes, monumenten als de waterpoort en het stadhuis van Sneek en — zondagmorgen — de mensen die op de fiets naar de kerk gingen. Ze wilden graag winkelen in Sneek, maar dat is niet mogelijk op zondag. Zeer onder de indruk waren de journalisten van de kookprestaties van restaurant Het Ambacht in Heerenveen, een zeer innovatieve eetgelegenheid aan de Burgemeester Falkenaweg.

Italiaanse markt
Albert Hendriks vertelt morgen, 25 september 2012, op de Kennis en Innovatiedag meer over het Friese deel van de driedaagse persreis die Marketing Groningen, Marketing Drenthe en Fryslân Marketing organiseerden en waarvan Friesland Holland als reisorganisatie de uitvoering in Friesland op zich nam. RyanAir (Eelde) verzorgde het transport door de lucht. Twee Italiaanse journalisten komen op uitnodiging van Friesland Holland Travel terug om als toerist een achtdaagse Elfstedentocht op een e-bike en een meerdaagse bootvakantie te verslaan. De journalisten gaan ook vertaalwerk voor Friesland Holland verrichten. In oktober gaat Albert Hendriks naar Milaan voor verdere verkenning van de Noord-Italiaanse markt die dankzij nieuwe ontwikkelingen bij Groningen Airport Eelde heel dichtbij is gekomen.   

Topper 2 voor de Italiaanse pers: workshop koeknuffelen met Teun Holtrop bij Boerderijrecreatie Holtrop in Delfstrahuizen. Info: www.boerderijrecreatie.nl Zij gaan werken voor Friesland Holland: Romina Liuzza en Violetta Fortunati, beiden journalist in Milaan. Fotolocatie: de molen van Sloten.

Topper 2 voor de Italiaanse pers: workshop koeknuffelen met Teun Holtrop bij Boerderijrecreatie Holtrop in Delfstrahuizen. Info: www.boerderijrecreatie.nl

Zij gaan werken voor Friesland Holland: Romina Liuzza en Violetta Fortunati, beiden journalist in Milaan. Fotolocatie: de molen van Sloten.
Een zeer aangename verrassing voor de kritische Italiaanse journalistes was restaurant Het Ambacht in Heerenveen. Info: http://www.restaurant-hetambacht.nl/ Een zeer aangename verrassing voor de kritische Italiaanse journalistes was restaurant Het Ambacht in Heerenveen. Info: http://www.restaurant-hetambacht.nl/
Een zeer aangename verrassing voor de kritische Italiaanse journalistes was restaurant Het Ambacht in Heerenveen. Info: http://www.restaurant-hetambacht.nl/


Info congres Vakantieland Friesland: www.vakantielandfriesland.nl

 

 

Het laatste nieuws over mobiel betalen
Elektrofiets booming business voor fietsenfabrieke...