Alain Dominique Perrin:

Kamperen als Bedoeïenen.WOLVEGA (NL) – Alain Dominique Perrin is de schepper van de ‘musts’ van Cartier. Deze voormalige directeur van Cartier en van de Groep Richemont denkt voortdurend nieuwe concepten uit die in de tijdgeest passen. Hij geeft zich helemaal, op allerlei gebieden, of het nu sport, cultuur of economie betreft: wijnbouw (Domaine de Lagrézette), ondernemersopleidingen (‘Sup de Luxe’), eigentijdse kunst (Stichting Cartier), zeilen en kamperen. Over het laatste, Perrin’s concept ‘Original Camping’, gaat dit verhaal.

In 2007 stelt Alain Dominique Perrin, uit liefde voor het Franse eiland Noirmoutier, voor de gemeentecamping La Guérinière over te nemen. In januari 2008 krijgt hij het beheer over de camping. Er volgt een fase waarin grote investeringen worden gedaan om alle gebouwen te renoveren en te saneren. Hij plant 4000 bomen op de camping voor het behoud van het kustgebied en om de fauna en flora te beschermen. Tegelijkertijd zoekt hij een alternatief voor de stacaravans en test een nieuw soort huuraccommodatie die uitsluitend uit tentdoek en hout bestaat. In 2010 ziet zijn concept ‘Original Camping’ het daglicht. Natuur, service, authenticiteit: de camping in zijn oorspronkelijke vorm met een nieuw jasje.

Het concept ‘natuur’
Stel u zich een camping voor die net zo veel rekening houdt met de natuur als de campinggasten en die aan het eind van het seizoen als het ware uit het zicht verdwijnt. Die teruggrijpt op de authentieke waarden van de plek en de bewoners door hun grondgebied, de architectuur, de gebruiken en het erfgoed prioritair te maken. Die innoverende huuraccommodatie van edele, natuurlijke
Materialen biedt, geheel in lijn met de duurzame ontwikkeling. Die service van hoge kwaliteit biedt en een welzijn dat 4 tot 5 sterren waard. Dat was de droom van Alain Dominique Perrin. En zoals gewoonlijk heeft hij ervoor gezorgd dat zijn droom uitkwam. Die heet ‘Original Camping’.

Perrin’s belangrijkste waarden:
- Milieubehoud;
- Promotie van het lokale erfgoed en van streekproducten;
- Terug naar authentieke waarden;
- Huuraccommodatie in lijn met de duurzame ontwikkeling;
- HSK: Hoge Service Kwaliteit.

Eerste eco-camping
Het Domaine Les Moulins was de eerste ‘Original Camping’, het begin van een nieuwe generatie
campings ‘natuur en milieu’ met tenten van doek en hout, waarvan sommige vrij uitzicht hebben over de oceaan. Het ligt aan een van de mooiste stranden van het eiland Noirmoutier (directe toegang) en is geheel ingericht om prettig te kunnen ontspannen met het gezin: verwarmd buitenzwembad, kinderbadjes, multisportterrein, bar-restaurant, spa, kinderclub, crèche, wifi enz. Domaine Les Moulins heeft 5 sterren, beslaat een oppervlakte van 5 hectare en telt 230 staanplaatsen, waarvan 109 zogenaamde Ecolodges.

Camping du Midi  in de Vendée
Camping du Midi in de Vendée wordt ontwikkeld voor sportieve vakantiegangers. Met de accommodatie van tentdoek en hout en binnenkort volledig nieuwe, exclusieve modellen hutten die geleidelijk aan de stacaravans gaan vervangen, concentreert deze camping zich op sport en energie, met jeugdige en energieke activiteiten: verwarmde buitenzwembaden, tennisbaan, pingpongtafels, midgetgolf, watersportclub (funband, kayak, enz.), wifi enz. Er wordt ook een zeilclub en een strandclub voor begeleide kinderactiviteiten opgezet. Camping du Midi beslaat een oppervlakte van 13 hectare en telt 589 staanplaatsen.

 

Info: www.camping-les-moulins.com
www.campingdumidi.com