Exposanten oefenen druk uit op organisatoren dure watersportbeurzen in Amsterdam

De HISWA te Water verkaste een paar jaar geleden van IJmuiden naar Amsterdam.
De HISWA te Water verkaste een paar jaar geleden van IJmuiden naar Amsterdam.

LEEUWARDEN (NL) – De organisatoren van de watersportbeurzen, HISWA (ieder jaar in maart) en HISWA te water (ieder jaar in september), gaan de haalbaarheid van één gecombineerd evenement onderzoeken.

Onderzoek onder exposanten en bezoekers moet de komende maanden duidelijk maken of beide beurzen te integreren zijn in een nieuw concept. Naar verwachting is eind juni 2015 bekend of een combinatiebeurs vanaf 2016 te realiseren is.
De HISWA in maart richt zich vooral op toebehoren en kleinere boten (tot 10 meter) en de HISWA te water in september vooral op een breed assortiment boten in het water.
Marianne Wildenberg: “Eén groot gecombineerd evenement is aantrekkelijker voor bezoekers en levert een kostenvoordeel op voor exposanten die nu op beide beurzen staan. Het haalbaarheidsonderzoek richt zich vooral op het ontwikkelen van een gezamenlijke aanpak en overeenstemming over het tijdstip. Het nieuwe evenement moet in ieder geval ruimte bieden aan alle productsegmenten van HISWA en HISWA te water, inclusief de boten met ligplaatsen in het water.”

HISWA te water 2015
De voorbereidingen voor de komende HISWA te water, van 1 tot en met 6 september in Amsterdam Marina, zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al meer dan 100 exposanten ingeschreven voor de in-water boat show. De HISWA te water heeft een internationaal aanbod in het water van ongeveer 300 boten in lengte variërend van 3 – 25 meter met een uitgebreid aanbod van nautische producten en diensten op de kade.

Meer informatie over HISWA te Water:
www.hiswatewater.nl