Presentatie Kuster A-38 op Boot Holland

Consonant Yachts presenteert de Kuster A-38 tijdens Boot Holland 2015 in de Saksenhal op standnummer 3078 (aan de steiger).  Woordvoerder Marije Mulder van North-Line Yachts en Consonant Yachts: “De Kuster A-38 is de meest populaire uitvoering van de in staal gebouwde Kuster serie, vooral door haar afmetingen (11.50 x 4.04) en stoere doch elegante uitstraling. De Kuster A-38 heeft een geringe diepgang en doorvaarthoogte waardoor vele binnenwateren bereikbaar zijn. Het jacht biedt accommodatie aan 4 personen in twee gescheiden hutten. De klassieke en tijdloze Kustermodellen zijn verkrijgbaar van 31 tot en met 48 voet. Alle modellen staan voor betrouwbaarheid, zeewaardigheid en een hoogwaardig afwerkingniveau. De tijdens Boot Holland gepresenteerde Kuster A-38 is zeer uitvoerig uitgerust met een hek- en boegschroef, stabilisatoren, generator en zonnepanelen. Ook qua navigatie is alles aanwezig en is dit jacht ingericht voor een langer verblijf aan boord.
Consonant Yachts presenteert de Kuster A-38 tijdens Boot Holland 2015 in de Saksenhal op standnummer 3078 (aan de steiger). Woordvoerder Marije Mulder van North-Line Yachts en Consonant Yachts: “De Kuster A-38 is de meest populaire uitvoering van de in staal gebouwde Kuster serie, vooral door haar afmetingen (11.50 x 4.04) en stoere doch elegante uitstraling. De Kuster A-38 heeft een geringe diepgang en doorvaarthoogte waardoor vele binnenwateren bereikbaar zijn. Het jacht biedt accommodatie aan 4 personen in twee gescheiden hutten. De klassieke en tijdloze Kustermodellen zijn verkrijgbaar van 31 tot en met 48 voet. Alle modellen staan voor betrouwbaarheid, zeewaardigheid en een hoogwaardig afwerkingniveau. De tijdens Boot Holland gepresenteerde Kuster A-38 is zeer uitvoerig uitgerust met een hek- en boegschroef, stabilisatoren, generator en zonnepanelen. Ook qua navigatie is alles aanwezig en is dit jacht ingericht voor een langer verblijf aan boord.

HARLINGEN (NL) – North-Line Yachts in Harlingen, bouwer van de North-Line motorjachten, neemt Consonant Yachts B.V. over. Het in Vriezenveen gevestigde Consonant Yachts heeft de afgelopen tien jaar ruim zeventig Kusters- en Noaber motorjachten op de markt gebracht. Vorig jaar is Consonant Yachts in zwaar weer terecht gekomen en zijn de activiteiten overgenomen door een club van Kustereigenaren. Afgelopen periode is deze club van eigenaren onder leiding van Herman van der Most op zoek gegaan naar een nieuwe partij om de bouw en onderhoud van de Kusters en Noabers voort te zetten.

Herman van der Most vertelt: "We hebben de afgelopen tijd met verschillende partijen gesprekken gevoerd en uiteindelijk hadden we bij North-Line Yachts het juiste gevoel. Allereerst heeft de werf ruime ervaring in het bouwen van zeewaardige, luxe motorjachten van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast heeft het familiebedrijf in het verleden haar sporen verdiend in de afbouw van stalen jachten en verder hebben ze bovendien fantastische faciliteiten om deze uitdaging aan te gaan. Daarbij komt dan nog de unieke ligging in Harlingen, direct bij de Waddenzee. Dit alles bij elkaar genomen heeft ons doen besluiten Consonant Yachts B.V. te verkopen aan North-Line Yachts”.

Sipko van Sluis, directeur van North-Line Yachts, is blij met de overname. "Consonant Yachts heeft een uitstekende positie binnen het hogere segment en heeft een gevestigde naam in de stalen jachtbouw en is derhalve een zeer goede aanvulling op de bestaande activiteiten van North-Line Yachts. Wij bedienen nu het hogere segment van snelvarende, zeewaardige motorjachten in polyester gebouwd. Met de komst van Consonant Yachts brengen we een verbreding aan in ons aanbod door nu ook zeewaardige waterverplaatsers in staal aan te bieden. Iedereen die op zoek is naar een zeewaardig jacht in polyester of staal, langzaam of snelvarend in het hogere segment kan bij ons terecht".

Consonant Yachts zal invoegen in de bestaande organisatie van North-Line Yachts in Harlingen. Alle Kuster- en Noabermodellen van 31 t/m 47 ft zullen opnieuw op de tekentafel komen te liggen. Er zullen in samenspraak met een aantal eigenaren de nodige aanpassingsvoorstellen worden gedaan. Uiteraard zal de hoogwaardige kwaliteit, zeewaardigheid en de unieke uitstraling van alle modellen intact blijven. Naast de bouw van nieuwe jachten kunnen huidige Kustereigenaren bij de werf in Harlingen terecht voor winterstalling, ligplaatsen of onderhoud. Ook aanpassingen aan bestaande interieurs, grotere refitklussen en aanpassingen op motorisch en/of elektrisch gebied kunnen door de werf worden verzorgd.

Sipko van Sluis (links) en Herman van der Most zijn blij met de deal. U kunt ze ontmoeten op Boot Holland (6-11 februari 2015) in de Saksenhal waar een Kuster afgemeerd ligt.
Sipko van Sluis (links) en Herman van der Most zijn blij met de deal. U kunt ze ontmoeten op Boot Holland (6-11 februari 2015) in de Saksenhal waar een Kuster afgemeerd ligt.

Over North-Line Yachts
Bijna veertig jaar is North-Line actief in de jachtbouw, waarbij het bedrijf zich de laatste tien jaar vooral richt op de bouw van North-Line motorjachten van 26 t/m 60 ft. Alles wordt in eigen huis vervaardigd van het polyesterwerk, timmerwerk tot aan de installatie van de motoren. De werft biedt tevens (overdekte) winterstalling, onderhoud, refits en ligplaatsmogelijkheden. Behalve voor de particuliere jachtbouw is de werf ook actief voor de commerciële scheepvaart onder de naam North-Line Workboats.

Over Consonant Yachts
In 1995 is Consonant Yachts opgericht, waarbij in 1999 de eerste Kuster op de markt in gebracht. De Kusterjachten zijn verkrijgbaar in de lengte van 31 t/m 47 ft. In 2007 is de Kuster 42ft uitgeroepen tot HISWA boot van het jaar. Van alle modellen zijn in de afgelopen tien jaar ruim zeventig jachten op de markt gebracht.

Boot Düsseldorf en Boot Holland
Tijdens Boot Dusseldorf van 17 tot en met 25 januari is Consonant Yachts vertegenwoordigd op de North-Line stand in hal 5, standnummer C24 en tijdens Boot Holland van 6 tot en met 11 februari toont Consonant Yachts de nieuwe Kuster A-38 aan de lange motorbotensteiger in de Saksenhal.

Meer informatie:
North-Line Yachts: www.north-line.nl
Consonant Yachts: www.consonantyachts.nl
Boot Holland: www.boot-holland.nl/
Holland Yachts & Boats: www.hollandboats.info
Open huis Friese jachtwerven en bootverhuurders: www.frisianboatshow.nl