Chinese touroperators zeer geïnteresseerd in Friesland Holland Tours

Hotel Dames van De Jonge Giethoorn voorbeeld voor marktbewerking China

Friesland zeer kansrijk in China dankzij veel UNESCO werelderfgoed. Na het Wouda stoomgemaal in Lemmer en de Waddenzee volgt waarschijnlijk nog dit jaar “world heritage” nummer 3, het planetarium in Franeker. Hilda Boesjes uit Lemmer, directeur van het bezoekerscentrum van het Woudagemaal in Lemmer, is de vertegenwoordiger van de Friese werelderfgoederen.
Friesland zeer kansrijk in China dankzij veel UNESCO werelderfgoed. Na het Wouda stoomgemaal in Lemmer en de Waddenzee volgt waarschijnlijk nog dit jaar “world heritage” nummer 3, het planetarium in Franeker. Hilda Boesjes uit Lemmer, directeur van het bezoekerscentrum van het Woudagemaal in Lemmer, is de vertegenwoordiger van de Friese werelderfgoederen.

LEEUWARDEN (NL) – Ambtenaren van de provincie Fryslân, haar marketingbureau Merk Fryslân en FNP-gedeputeerde Johannes Kramer presenteerden van15 tot en met 26 oktober 2014 Friesland als toeristische topbestemming aan zes Chinese touroperators. Ook een afvaardiging van de hogeschool Stenden in Leeuwarden maakte deel uit van het reisgezelschap. De trip was onderdeel van een handelsmissie naar de Chinese provincie Sichuan, waar Friesland een vriendschapsband mee heeft.

De komende jaren zal het aantal Chinese toeristen dat naar Nederland komt explosief stijgen. Dat voorspelt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Nu staan Chinezen met 200.000 bezoekers per jaar op 9 in de toeristen-top-10. De verwachting is dat het aantal bezoekers over tien jaar is verviervoudigd, tot 800.000 Chinese toeristen in 2025.

Friesland kansrijk

“Chinese toeristen bezoeken graag landen met frisse lucht en een mooi landschap. Friesland heeft potentie bij de doelgroep Chinezen. Dat bleek tijdens een presentatie afgelopen week aan zes Chinese touroperators, KLM en twee journalisten,” aldus Hanita van der Schaaf van Merk Fryslân (opvolger van Fryslân Marketing). Zij presenteerde de toeristische mogelijkheden van Fryslân en een pakketreis van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, ‘Holland Highlights’.
“Chinese toeristen hechten erg aan status en bekendheid van toeristische attracties die zij bezoeken. Unesco Werelderfgoed is daarom erg kansrijk.”
Hilda Boesjes, directeur van het Woudagemaal in Lemmer, presenteerde daarom de Werelderfgoederen in Friesland (Woudagemaal en Waddenzee) en de Noordoostpolder (Schokland) . “Daar werd door de aanwezigen enthousiast op gereageerd.”

Het Woudagemaal, Lemmer
Niet alleen groepsreizen

Van der Schaaf: “Eén van de touroperators wil de mogelijkheden van zeilvakanties voor Chinese jeugd onderzoeken. Een andere touroperator ziet kansen voor een bezoek aan het Waddengebied. Ook het feit dat Leeuwarden-Fryslân in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is, biedt aanknopingspunten. De grootste touroperator van Zuidwest China nodigde de Friese delegatie nog diezelfde dag uit voor een presentatie aan zijn voltallige personeel.
Luchtvaartmaatschappij KLM, die een rechtstreekse verbinding heeft van Chengdu naar Amsterdam, was ook aanwezig. Die adviseerde om niet alleen de mogelijkheden voor groepsreizen uit te werken, maar ook het toeristische product geschikt te maken voor individuele reizen van Chinese toeristen.”

Spelregels

Om zaken te kunnen doen met het Chinese bedrijfsleven is aanwezigheid van de overheid in het eerste contact een belangrijke spelregel. Gedeputeerde Johannes Kramer, delegatieleider van de handelsmissie, is tevreden met het resultaat van deze eerste verkenningstocht.  “Het eerste zaadje is geplant. Een hoteleigenaar uit Giethoorn reisde in 2005 af om het dorp en het hotel te promoten. Inmiddels is 70 procent van de gasten aan dit hotel Chinees”.

 

Info (website in aanbouw): www.frieslandhollandtours.com/tours-top/highlight-tours
Info: www.frieslandtravel.com
Info voorbeeldhotel: www.dedamesvandejonge.nl

Friesland Holland Tours in China
IJsselmeermagazine en -website, advertenties en st...