Boot Holland steeds internationaler en daarmee geduchte concurrent van grotere beurzen

Nederlandse staaljacht- en sloepenbouwers exposeren graag in Leeuwarden

Boot Holland biedt de ultieme beleving van een boot en vakantie op het water in de hallen van WTC Expo in Leeuwarden.
Boot Holland biedt de ultieme beleving van een boot en vakantie op het water in de hallen van WTC Expo in Leeuwarden.

LEEUWARDEN (NL) – Vandaag, donderdag 29 januari 2015, start de opbouw van de 25e editie van Boot Holland, de grootste overdekte botenbeurs van Europa met een opvallend specialisme: de grootste vloot stalen ‘custom built’ motorjachten. In het WTC Expo in Leeuwarder staan veel meer ‘handcrafted’ kruisers, kotters, vletten en life style yachts dan op Boot Düsseldorf.

En twee nieuwe activiteiten van Friesland Holland Tourist Information & Travel Service: een Yacht Design Plaza in de Saksenhal (nr 3083) en een Charter Plaza in de Frankenhal (nr 4040). Steeds meer mensen van ver, ook Duitsers, komen naar de Leeuwarder botenbeurs vanwege het overzichtelijke en gevarieerde aanbod aan sloepen en motor- en zeilboten, stands van maritieme toeleveranciers, de relaxte nautische sfeer en betaalbare prijzen voor zowel de exposant als de bezoeker.

35 stalen motorjachten!
Beursmanager Pieter Fokkema: “Op deze speciale jubileumeditie worden maar liefst 35 motorjachten gepresenteerd, in lengte variërend van 10 tot 15 meter. Al deze schepen dienen voor zondag 1 februari op hun plek te liggen. Klapstuk is het transport van twee skûtsjes van 20 meter die op vrijdag 30 januari aangeleverd worden.”
De komende dagen is het spitsuur bij het WTC Expo Leeuwarden waar 40 transporten met jacht arriveren. Deze week dienen alle grote schepen binnen te zijn waarna vanaf maandag 3 februari de sloepen en andere open boten volgen. Daarna is het vanaf woensdag de beurt aan alle stands met toebehoren en accessoires. Op vrijdag 6 februari om 13.00 uur opent Boot Holland haar deuren.

Skûtsjes en aken
“Morgen, vrijdag 30 januari, vinden twee spectaculaire transporten plaats,” vertelt Fokkema. “Dan komen namelijk twee skûtsjes van 20 meter en een Lemsteraak van 13 meter binnen. De beide skûtsjes worden in het kader van het 25-jarig jubileum van Boot Holland gepresenteerd. Walinga Transport uit Sneek zal om 12.00 uur het SKS skûtsje It Doarp Huzum laden bij jachtwerf Grouwstervlet in Grou en tegelijkertijd het IFKS skûtsje de Sinnekening bij Multiship in Harlingen. Naar verwachting komen beide skûtsjes rond 13.30 uur aan bij het WTC Expo waarna de schepen ieder door twee grote kranen van kraanbedrijf BKF op hun plek worden getakeld. Later op de middag volgen een Lemsteraak en twee zeiljachten.”

Opening en openingstijden
Boot Holland wordt gehouden van vrijdag 6 tot en met woensdag 11 februari 2015 in het WTC Expo Leeuwarden aan de Heliconweg 52 in Leeuwarden. De officiële opening met skûtsjekenner Klaas Jansma, RTL4 politiek journalist en Wadzeiler Frits Wester, toerismegedeputeerde Jannewietske de Vries en Albert de Hoop, burgemeester van Ameland, gaat vooraf aan de opening voor het publiek om 13.00 uur.

Meer informatie:
www.boot-holland.nl

www.frieslandholland.nl

www.yachtcharterholland.nl

 

Boot Holland biedt de ultieme beleving van een boot en vakantie op het water in de hallen van WTC Expo in Leeuwarden.

Is hal 14 van Boot Düsseldorf nog te redden?
Ontmoet bijzondere jachtontwerpers en hun creaties...