Biologisch streekrestaurant in Kimswerd

Eline Schoep maakt droom waar

 

De keuken van Herberg Greate Pier richt zich op biologische, duurzaam geteelde Waddenproducten.
De keuken van Herberg Greate Pier richt zich op biologische, duurzaam geteelde Waddenproducten.

KIMSWERD (NL) – Op 3 november 2012 viert de eeuwenoude dorpsherberg Herberg Greate Pier in Kimswerd dubbel feest: de Waddengoud-certificering voor de herberg en de opening van biologisch streekrestaurant De Waddenkeuken. Waddengoud is het keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied. De organisatie geeft de garantie dat de producten uit dit gebied afkomstig zijn en op een duurzame wijze zijn gemaakt.


Waddengedeputeerde Tineke Schokker reikt het Waddengoud-certificaat uit en verricht de openingshandeling van het biostreekrestaurant. Het reuzengilde van Greate Pier helpt haar daarbij. En wie het gilde kent, weet dat dit garant staat voor een verrassend spektakel. En als klap op de vuurpijl herrijst de bende van Greate Pier en valt het restaurant binnen!

Waddengoud
Herberg Greate Pier in Kimswerd, een Friesland Holland Travel-partner, krijgt het certificaat voor de categorie logies. Eline Schoep’s dorpslogement ligt aan de Elfstedenroute (www.elfstedenroute.nl). Het heeft zes sfeervolle themakamers vanwaar gasten cultuur- en kunststad Harlingen, de Afsluitdijk, de Waddenzee en de eilanden Terschelling en Vlieland verkennen.

Eline Schoep is een gastvrouw met passie en missie.
Eline Schoep is een gastvrouw met passie en missie.

De Waddenkeuken: biologisch uit de buurt
Kok Jana Buck: “De lekkerste gerechten maak je met biologische producten uit de buurt. Je hoort het steeds vaker en dat is maar goed ook. Hoe vreemd is het eigenlijk dat bv. in de supermarkt in Friesland lamsvlees uit Nieuw Zeeland ligt terwijl het vlees van de schapen op de Friese dijken naar het buitenland gaat. En in de winter eten we boontjes uit Afrika in plaats van heerlijke pastinaakjes of pompoen die we op de fiets bij de boer kunnen halen. En wie kent eigenlijk nog de smaak van de zilte groenten die op het wad groeien!”
In krijgen Waddenproducten en hun producenten de aandacht die ze verdienen.

Presentaties
Kok Jana en herbergier Eline laten in biologisch streekrestaurant De Waddenkeuken hun gasten niet alleen aan tafel genieten.
“Op de agenda komen presentaties van producenten, proeverijen, excursies, gastkoks en andere activiteiten. Zo komt kookboekenschrijfster en Slow Food ambassadeur Annette van Ruitenburg, ook onlangs met Waddengoud bekroond, deze winter haar nieuwe kook- en kijkboek 'Onvergetelijke Groenten' presenteren. En zodra het weer warmer wordt, staan ook culinaire trips op de Excelsior, het schip van Jana en haar man, in de planning.”

Bio-kok Jana Buck
Bio-kok Jana Buck.

Programma zaterdag 3 november 2012
15.00 uur: Presentatie producenten en producten van Waddengoud.
15.45 uur: start officieel gedeelte door Benno Bakker van Stichting Waddengroep/Waddengoud met overhandiging certificaat door gedeputeerde Tineke Schokker van de provincie Fryslân
16.00 uur: vertelling door Reinder Politiek over Kimswerd, de Wadden en Greate Pier
16.15 uur: inval door bende van Greate Pier
16.30 uur: officiële opening van biologisch streekrestaurant De Waddenkeuken
Aansluitend: drankjes en hapjes van kok Jana.

Info: www.herberggreatepier.nl
Info: www.waddengoud.nl
Elfsteden-arrangementen waarin Herberg Greate Pier een rol speelt:
http://frieslandhollandtravel.nl/fietsvakanties/elfsteden-arrangementen/elfsteden-nieuw/elfstedenarrangement-langs-historische-logementen  

 

 

Jachtbouwers en -makelaars en naval architects op ...
Frisian Boat Show keert terug als open-huis-route!