100 Jaar oud landhuis werd gasthuis

Nieuwe Bed & Breakfast in Rijs

RIJS (NL) – Maja Ganzevles en Michel Lunenberg hebben eindelijk hun Bed and Breakfast Rijsterbosch aan de Marderleane in Rijs kunnen openen. Het fraai gelegen Landhuis Rijsterbosch, voorheen van hotelbaas Koos de Jong (hotel Gaasterland) en natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea, stond acht jaar leeg.

Nieuw in Rijs: Bed & Breakfast Rijsterbosch. Nieuw in Rijs: Bed & Breakfast Rijsterbosch.

Nieuw in Rijs: Bed & Breakfast Rijsterbosch.


“Na een verbouwing van meer dan 10 maanden hebben we nu de deur van onze B&B geopend. Het monumentale pand heeft een volledige metamorfose ondergaan en heeft nu weer de allure van weleer. Huize Rijsterbosch kent een lange historie en is een van de bijzondere en statige panden in het dorp. Na bijna 8 jaar leeg te hebben gestaan heeft het pand weer een nieuwe bestemming gekregen: een Bed & Breakfast in een klassieke en sfeervolle stijl. Het pand had veel achterstallig onderhoud en aan de binnenzijde waren onder andere verlaagde (systeem)plafonds aangebracht en met vele verbouwingen in het verleden zijn veel van de originele details verloren gegaan of vernield. Nu is veel weer in ere hersteld. De syteemsplafonds zijn vervangen door stucplafonds met lijsten en ornamenten, alles is geschilderd en details uit de zeventiger jaren zijn verwijderd. Ook aan de buitenzijde is veel veranderd. Het gehele pand is nu geschilderd in kleuren die bij het pand horen. Ook de tuin heeft een complete gedaanteverwisseling ondergaan, maar ook hier zal de komende tijd nog veel arbeid verricht moeten worden, evenals hier en daar binnen. Maar overnachten in stijlvolle luxe kan nu al.”

Info Rijsterbosch: www.rijsterbosch.nl
Info Gaasterland: http://www.gaasterland-touristinformation.nl/nl/
Info top B&B’s in Friesland: http://www.fhbedandbreakfast.nl/NL/
Nieuw in Rijs: Bed & Breakfast Rijsterbosch. Zo zag ‘Rijsterbosch’ er september 2009 uit, toen nog in het bezit van It Fryske Gea.
Nieuw in Rijs: Bed & Breakfast Rijsterbosch. Zo zag ‘Rijsterbosch’ er september 2009 uit, toen nog in het bezit van It Fryske Gea.

Tesla E-car op exclusieve jachtshow in Hindeloopen...
E-meeting points: oplaadpunten met toezicht en wer...